>my sister’s keeper

>

1. Menonton filem My Sister’s Keeper semalam.

2. Ia sebuah kisah keluarga. Ia sebuah kisah tentang kegoan ibubapa. Filem ini benar-benar membuatan HE insaf dan mengingatkan diri untuk menjadi ibubapa yang baik.

3. My Sister’s Keeper mengisahkan sepasang suami isteri mempunyai anak yang mengidap leukaemia. Merawat pesakit leukaemia memerlukan prosedur yang perit dan apabila anak itu mengidap komplikasi buah pinggang, dia memerlukan penderma.

4. Memperolehi penderma organ bukan sesuatu yang mudah lantas pasangan ini membuat suatu opsyen yang jarang sekali diguna pakai iaitu melahirkan zuriat dengan cara permanian hadas bagi mendapat penyesuaian DNA sebagai penderma organ anak mereka.

5. Konflik kisah ini sebenarnya ialah apabila si anak sudah besar dan menfailkan saman kepada ibubapanya kerana tidak sanggup menanggung penderitaan prosedur “menyelamatkan” kakaknya.

6. ia membuatkan HE terfikir, beginilah agaknya jika ibubapa jikaterlalu ego dalam membuat keputusannya dan tidak mempedulikan pandangan anak-anak.

7. Masa berubah, persekitaran juga berubah, proses membesarkan anak juga melalui kaedah yang juga menuntut kepada perubahan.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s