>Cebisan: Kerja ikut waktu pejabat

>1. Hello?!!! Apa kes kerja ikut waktu pejabat? (untuk penyiasat la maksudnya).

2. Malas nak hurai lebih-lebih kenapa aku tak suka keputusan makhkamah itu, tetapi yang pasti aku tak suka.

3. Sama macam kerja tertentu seperti dalam industri IT dan designing/kreatif, waktu pejabat atau penetapan waktu bukan persekitaran yang boleh memberikan produktiviti. Idea bukan datang pada waktu pejabat. Idea pengekodan atau idea mencipta sesuatu bukan semestinya datang pada siang hari. Kadang kala idea kreatif datang ketika kita baru hendak tidur.

4. Sama seperti kerja penyiasat, atau kalau kita menonton rancangan dan drama penyiasatan, tindakan terhadap idea kadang-kala bukan datang pada waktu pejabat tetapi kadang kala malam dan ia boleh menyelesaikan sesuatu perkara jika tindakan dapat diambil cepat berbanding menunggu esoknya semasa waktu pejabat.

5. Malaysia selalu hendak buat tindakan yang unik.  Tidak kisah tetapi perlu munasabah.

ps: aku harap selepas ini kerja-kerja di bidang ICT seperti system development juga boleh buat kerja dari rumah. Harap-harap kerajaan buat pekerja ICT enviroment macam Google campus. Berangan lah aku.

2 thoughts on “>Cebisan: Kerja ikut waktu pejabat

  1. >salam….sy prefer flexi-working….kerja kat umah pun ok…5 hari tu mungkin few dys keje kat umah…atau time masuk keje tu biar flexi hrs, sebab ada masa kita balik lewat atau datang awal…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s