>Keputusan Mid Term Presentation

>midtermcomment

1. 24 Oktober lepas, Mid Term Presentation HE. Dan Pada Rabu lepas keputusan dan komen Profesor sudah boleh diperolehi.

2. Selain membuat pertanyaan semasa pembentangan, Profesor juga akan memberikan gred terhadap pembentangan kita dan mereka juga akan membuat komen untuk penambahbaikan.

3. Hasil pembentangan HE, separuh mendapat A dan separuh mendapat B. Alhamdulillah, pastinya Allah memberi dengan hasil kudrat dan usaha kita yang setimpal.

Kata Bonda

Bersusah susah dahulu,…..

4. Sahabat HE dalam program yang sama mendapat A keseluruhannya. Dia seperti sudah dijangka kerana kerja kerasnya bermula dari awal semester. HE? sendiri mahu ingat la kan?

5. Tidak kurang juga ada yang mendapat C. Sebenarnya C itu adalah tahap cukup-cukup makan tetapi masih lulus.

6. Berdasarkan komen semua Profesor, banyak juga yang HE perlu pertimbangankan untuk rancangan seterusnya dalam penulisan tesis dan pembentangan terakhir (final presentation).

7. Banyak perkara kita pelajari khususnya dalam pembentangan ini. Pertamanya, adalah dalam pengajian di Jepun, hasil kajian mesti memastikan dapat direalisasikan dalam kehidupan. Dalam kata lain, hasil kajian perlu dikomersilkan.

8. Perkara kedua, hasil kajian mestilah mempermudahkan kehidupan. Tambahan pula di Jepun ini semakin lama semakin mahu mudah hidup mereka. Walauun mereka ini bekerja kuat macam tiada siang malam, tetapi matlamatnya tetap mahu memudahkan kehidupan. Agaknya sebab mereka ini semakin stress agaknya  dan sebab itu keinginan untuk memudahkan sesuatu perkara sangat ditingkatkan.

9. Apa juga perkara tersangkut dalam hal kajian, HE kira yang penting kita perlu tahu selok belok kehidupan hita untuk menambah baikkannya.

Advertisements

6 thoughts on “>Keputusan Mid Term Presentation

  1. >syukur pd tuhan!!!..alhamdullillah…dah kerja kuat…dah usaha…setakat yg termampu….hasilnya…….xpe le…ok le tu..cuba lagi baik untuk semeste last plk….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s