>Makan

>

Kuzi Daging, originally uploaded by hairieusoff.

Paling panas status di Facebook ialah tentang makan dan makanan. Ya. Dalam Bulan Ramadhan, jika bukan cerita berpuasa dan terawih (semestinya), pastinya cerita Bazar ramadhan dan Makanan menjadi pilihan.

Di perantauan, cerita makanan tidak begitu meriah mungkin kerana suasananya sama sahaja seperti bulan-bulan lain. Tiada sesiapapun yag akan peduli apa yang kalian makan hari ini, esok dan hari seterusnya.

Pun begitu, untuk merasai keinginan suasana sebegitu, kita kena mewujudkannya sendiri. Jadi, berterima kasih sangat kepada isteri kerana menyediakan juadah seperti yang HE ingini. Dari situ juga kita mempelajari sesuatu yang sederhana kerana apabila memasak kita hanya meneydiakan satu dua juadah sahaja berbanding dengan Bazar Rmadahan yang mudah diperolehi, maka memudahkan kita menangkap apa juga juada dengan bilangan yang banyak dan pelbagai jenis.

Berkisah tentang makan mengingatkan HE sebuah kata-kata, “Makan untuk hidup dan bukan hidup untuk makan”.

Semalam HE makan Kuzi daging masakan isteri. Terima kasih.

2 thoughts on “>Makan

  1. >salamuntungnya HE dapat isteri yang pandai dan rajin memasak. Kami sekeluarga pun, so far tak membeli lagi di pasar ramadhan walau ada kat depan umah. kalau ke sana, lebih banyak belanjanya n banyak membazirnya. rasa mcm nak makan itu ini, tapi bila makan time…tak abis pun. memasak ni pun sama juga..bukannya abis dimakan tapi ok la. jimattt!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s