>Ke Hon Atsugi, Daerah Noritake di Kanagawa

>

Jika sesiapa yang “hantu” Noritake atau jenama set teh atau pinggan mangkuk seramik yang terkenal di sini, sudah tentu biasa dengan jenama itu. Mungkin ramai yang selesa ke Bandar Nagoya untuk mencari Noritake, memandangkan ada juga pusat jualan di Kanagawa ini atau lebih khusus di Atsugi, dan apa bila diajak teman HE ke situ, HE ikut sahaja. 

Apa kesimpulannya? Cantik tapi tangan HE menggeletar hendak memegangnya. HE hendak ambil gambar produk-produknya tetapi ada tanda dilarang mengambil gambar, jadi maaflah tiada gambar set teh atau pinggan mangkuk yang cantik-cantik untuk digambarkan di sini.

Sesi kali ini memang hanya untuk memandang-mandang, menjeling-jeling sambil menghirup bau dan menyentuh. Membeli HE akan usahakan dilain waktu dengan beberapa helai Yen di tangan untuk dijadikan buah tangan ke meja makan teratak HE di Malaysia kelak. Maaflah tiada cadangan hendak membeli sebagai cenderamata sahabat handai, harga tak tergapai tangan.

5 thoughts on “>Ke Hon Atsugi, Daerah Noritake di Kanagawa

  1. >lama dah x ke sini..dulu pegi pun sbb temankan kwn yg nk membeli..kami pun jeling2 ajela..hehe..takut tgk harganya…yg ada kat rumah pun present org bagi jela… :-p kalau nk beli pun..tunggula..suatu hari nanti..hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s