>Buah?

>

Buah?, originally uploaded by hairieusoff.

Ini buah apa? Tolong jawabkan pertanyaan ku ini.

10 thoughts on “>Buah?

  1. >I'm not sure boleh makan macam tu ker tidak, tapi buah ni digunakan dalam ubatan kampo@ traditional chinese medicine. rasanya kat Malaysia pun ada. dulu2 pernah tengok, banyak dalam kebun getah. arwah my mom selalu ambik pucuk dia buat ulaman untuk nasi ulam@ nasi kerabu version orang kedah. buah dia ada yang kaler putih, kuning dan merah. ada lagi satu seakan2 buah ini, tapi nama dia senryou. perbezaannya manryou buah dia kat bawah daun, senryou kat atas daun. disebabkan namanya yang boleh bawa berkat untuk "kaya", man@万 dan sen@千, ianya selalu dihias semasa お正月@new year.hohoho… macam bagi ceramah pulak. ahahaha. gomen nasai

  2. >HE, kalau tak silap, kat kampung kami panggil "pokok mata itik". maybe kat tempat lain nama dia lain. kalau salah gomen ne. ingat2 lupa arrr.. dah more than 20 years tak tengok pokok ni kat Malaysia.😛

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s