>Hamparan Panas

>

Hot Carpet, originally uploaded by hairieusoff.

Berbual dengan Abah HE melalui YM. Cerita panas di Malaysia tentang Kerrajaan memberi 10 juta untuk bekas-bekas Hakim. Banyaknya mereka dapatkan? Agaknya orang yang menguruskan isu ini pun dapat sesuatu juga.

Kemudiannya isu tentang pampasan kepada gerbang perdana akibat pembatalan projek Jambatan Bengkok di Johor itu pun menjadi bualan kami. Lagi 300 juta dihabiskan begitu sahaja untuk pampasan tetapi hasil tiada. banyak duit mengalr tanpa produktiviti. Lebih baik dibuat banyak projek lain atau naikkan gaji kakitangan awam atau berikan bonus dua bulan.

Bercerita tentang hal-hal panas, sekarang di Jepun sudah sejuk. sesuatu yang menarik di sini ada peraidani panas atau Hotto kapeto atau Hot Carpet seperti gambar di atas.

Kalau lihat gambar itu ia ada panel untuk melaras suhu dan suis on dan off nya. Jika dilihat juga pada permaidani ini terdapat jaluran di atasnya seperti dawai yang diletakkan di dalamnya. Kita boleh duduk terus di atasnya atau meletakkan rag nipis atau permaidani lain di atasnya.

HE akan bawa benda ini pulang ke Malaysia dan meletakkannya di tempat bersimen. Kadang kala kaki kita sejuk memijak lantai bersimen, dan sesuai untuk terapi kaki orang-orang yang semakin tua seperti HE.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s