>Kenangan Lama 1

>

Darjah 3, originally uploaded by hairieusoff.

Merah gambar di atas. Kenangan lama ketika masih di Sekolah Rendah, Darjah 3. Sekolah Kebangsaan Tanjung Keramat, Kuala Selangor. Sekolah yang Yasmin Ahmad Shot untuk filem Mukhsin. Ke mana agaknya rakan-rakan HE semua. Seperti kata tagline filem Mukhsin, “everyone has a first love story to tell”…ada juga cerita cinta di sini tapi HE tidak mahu bercerita tentangnya, sama seperti kata Orked di pengakhiran filem Mukhsin.

Adakalanya sesuatu peristiwa itu, kita mahu lupakannya. Biar sejauh manapun kita lempar kenangan itu, sebenarnya ia tetap dan telah tercatat dalam lipatan sanubari. Sesekali terselak, ia akan segera mengingatkan kita tentangnya.

p.s: HE yang mana di dalam gambar?…teka…

9 thoughts on “>Kenangan Lama 1

  1. >kamaruru, sekolah ni lah yang sekarang anak saudara saya sekolah sekarang dan dekat dengan rumah kakak, sebelah sahaja.tak sangka lah awak sekolah ni jugak. Agaknya, cikgu lelaki yang 'rambut' ala -ala john travolta ni 'hidup; lagi tak..kalau dia tengok sekarang mesti gelak sakan. Saya teringat cikgu saya darjah 3 (SRK Sultan Abd.Aziz Kg.Kuantan, cikgu Mohd Surur bin Dasuki..mana dia agaknya?

  2. >Thank u 4 uploading this picture. The lady teacher, if you have forgotten is Cikgu Rustijah' Am still healthy and strong,{managed to reach the Kinabalu Summit with my son (Annuar) and daughter (Zariyah) Retired and residing in Kajang…..

  3. >ibu zaaz,Ini gambar sudah simpan lama di dalam web, tunggu dkeluarkan sahaja.ShY, ibu zaaz, HE paling kanan di bawah.Auntie dee,memori kan…Cikgu Zahari,wow i never thought this quick respons!..anyway, Cikgu Zahari, I do remember you as my mum is one of your wife's friends. Well, as for Cikgu Roslin, she always in my mind..my fav teacher since then..I hope her beauty remains… where r u now Cikgu.. I hope we can meet one day…I pretty sure my parents would like to see you too…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s