>Fitrah

>

Fitrah, originally uploaded by hairieusoff.

Semalam, HE ke Kedutaan besar untuk menguruskan pendaftaran anak sebagai warganegara dan urusan pasport. Dalam masa yang sama menunaikan tanggungjawab membayar zakat fitrah untuk tahun ini. Nampaknya bertambah lagi satu iaitu untuk Arisa. Kadar di Jepun yang ditetapkan oleh Islamic Center Japan ialah 1500 yen (RM48.90) dan didarabkan dengan 4 orang, maka jadilah 6000 yen (RM195.58).

7 thoughts on “>Fitrah

  1. >Alhamdulillah.Teringat dialog kawan masa kat sekolah bila saya ketuk kepala dia. Katanya ;"eh, ko ingat kepala aku ni tak bayar zakat fitrah ke?"Hahahaha…Semoga kita diberkati. Amin

  2. >mahal jugak ye…. kos hidup lebih tinggi di sana, kan.di Pahang RM7.30 (lagi mahal dari KL nampak gayanya). Tapi mas kahwin di Pahang masih kekal RM22.50. hehehe

  3. >Salam HE. Mulai tahun depan agaknya sy kena bayar zakat sendiri dah sebab dah mula kerja. ANyway…sy baru shift ke domain sendiri. Boleh mintak tolong updatekan blogroll? Thanks..

  4. >wah…start dari tahun lepas kita dah start bayar zakat tuk diri sendiri… sebab baru mula keja…mmg mahal zakat di sana… cost of living so high…anyway, selamat berpuasa!🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s