>Adia dan Warna

>Papa Nak Ini (menunjuk set Hello Kitty Mewarna). Adia

Adia pandai ke. HE

Kalau tak cuba, mana nak tahu kan Adia. Isteri mencelah.

Oklah Oklah. HE. Adia angkat set itu dan terus berkejar ke kaunter pembayaran. Lajunya.

Dalam fikiran HE memberitahu bahawa anak-anak perlu diasuh sejak kecil untuk berkreatif.  Asasnya mungkin melalui mewarna. Sesampainya di rumah, Adia sungguh tidak sabar hendak mewarna. Ada krayon, ada warna air dan helaian-helaian gambar Hello Kitty untuk diwarnakan. Hasilnya Adia mula mewarna air kerana sebelum ini HE sudah membeli krayon dan dia sudah tidak berminat lagi angkara warna air itu perkara baru buat Adia. Maka dia mendapat hasil seperti di bawah:


Hasil warnaan Adia.

Maka HE tunjukkan contoh agak dia dapat melihat bagaimana mewarna dengan betul.
Adia, nak color, macam ni, meh papa tunjukkan. HE.

Macam ini, macam ini..haa nampak tak.. HE

Kawaii ne. Adia.

Maka hasilnya seperti di bawah:

OK. Dah siap. HE.

Kawaii nee papa. Adia.

OK. Adia buat pulak mcm papa. HE.

Kawaii nee papa. Papa buat lagi. Adia.

Alamak. Macam papa kena buat semua aje gayanya.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s