>Selamat Tahun Baru 2008

>HE mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua. Semoga Tahun ini akan memberikan sesuatu catatan perjalanan yang menggembirakan dan apa juga yang menjadi azam kali, moga-moga mencatat kejayaan dan tercapai hendaknya. Pastinya setiap azam perlukan pengorbanan dan usaha kerana tanpa perkara itu, sukar untuk mendapat kejayaan.

Di Jepun, sambutannya akan bermula dengan makan osechi (おせち) sebagai sarapan (Klik di sini untuk sambutan Tahun Baru di Jepun). Kemudiannya akan ke Kuil untuk doa pertama mereka pada tahun baru.

Doa dan Azam HE pada tahun ini, semoga:

  • Dapat Dean List.
  • Dapat Six Pack (Tinggi harapannya ni) – Macam mustahil jer.. tak apa, kata orang tiada yang mustahil.
  • Nak Ke Hokkaido
  • Lebih Mantap dan Berhemah dalam Pengurusan Kewangan – tak tahu macam mana nak letak objektif dan goal yang ini.
  • Nak buat blog Belajar Asas Bahasa Jepun – Sekurang-kurangnya boleh ambik Level 4. Sambil tu aku boleh belajar dan ulang kaji sekali.

Cukup lah yang ada itu. Letak banyak-banyak sangat takut tidak tercapai. Gambare… semoga berjaya.

あけまして おめでとう。お世話になりました。Akemashite. Omedetou. Osewaninarimashita.

********

よいおとしよぉ~~~~~~~~~~~ Yoi otoshio!

Petang semalam, jiran Jepun di hadapan rumah mengucapkan selamat Tahun Baru, sempena tahun Tikus pada kali ini, dia memberikan hadiah kepada HE. Gambar seperti di bawah.

The Year Of Mouse, originally uploaded by hairieusoff.

osechi: Makanan Tahun Baru yang disediakan secara menarik untuk dimakan pada tahun baru.

Advertisements

6 thoughts on “>Selamat Tahun Baru 2008

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s