>Berkelah

>Seronoknya HE kerana buat pertama kali dalam hidup boleh berkelah di tengah tengah panas. Maklumlah walaupun panas, anginnya masih sejuk. HE sempat pergi ke Kasairinkaikoen atau Taman Kasairinkai dimana tempat orang-orang Jepun berkelah. Orang-orang Jepun kalau berkelah memang tidak membuang sampah cuma yang ditakuti ialah tahi anjing.

eye of Chiba..lebih besar dari eye of Malaysia.

Walaupun kebanyakan taman meminta tuan punya anjing untuk mengaut tahi anjing mereka sendiri tetapi dikhuatiri kencingnya dilepaskan merata-rata.

Tempat HE berkelah

orang-orang Jepun amat gemar membela anjing. Anjing ibarat keluarga mereka. Setiap hari kebanyakan orang tua akan membawa anjing mereka berjalan-jalan. Malah penyediaan makanan anjing juga lebih beriya-iya seperti makanan manusia.

Laut Pasifik yang hitam.

HE dapat tahu, kebanyakan orang jepun lebih sukan hidup dengan anjing daripada berkahwin. Ini kerana untuk mendapatkan manusia yang setia di Jepun, amat sukar. Ini mungkin disebabkan mereka bekerja hingga jam 5, dan kemudiannya menghabiskan masa untuk minum selepas itu dengan rakan pejabat dan masa dengan keluarga adalah kurang. Sesuatu yang tidak perlu dicontohi di Malaysia.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s