>Maskulin

>Semalam, HE bawa anak dan isteri makan Mc Donald. Sudah lama HE tidak makan McD. Boleh dikatakan seminggu ini kerap juga HE makan sushi. Isteri HE macam orang mengidam pula, hampir saban hari meminta sushi. Semalam HE makan McD.

Semasa HE di McD, tempat duduk HE mengadap dua kelompok manusia. Kelompok pertama ada 3 orang lelaki latin bertubuh sasa dengan seorang wanita. Satu kelompok lagi adalah sebuah keluarga iaitu seorang lelaki yang bertubuh sasa bersama isteri dan seorang anaknya. Pokoknya kisah yang cuba HE ceritakan ini ialah kedua-dua kelompok ini mempunyai lelaki berbadan sasa. Andaian HE mereka pergi ke gimnasium untuk “work out”. HE dulu juga teringin badan sasa sebegitu supaya nampak macho dan HE ada juga pergi ke gim. Malangnya sekarang otot di perut tinggal seketul sahaja ditambah tayar simpanan keliling pinggang.

Berbalik kepada cerita lelaki berbadan sasa. Walaupun kedua-duanya berbadan sasa, tetapi kumpulan lelaki latin yang berbadan sasa itu tiba-tiba mengilai dan tingkah laku mereka seperti perempuan.

“Kini, berbadan sasa dan otot berketul-ketul bukan satu ikon maskulin” Hati HE berkata.

Advertisements

5 thoughts on “>Maskulin

  1. >kelakar tul .. dulu penah ms kt u ada senior ni nyewa kt area partment yg sama. mula nengok keras body taf.. sebulan lps 2 aiyark lmbt siap make up lg hampeh jer

  2. >I believe this one applies "Unless each man prodiuses more than he receives, increases his output, there will be less for him than all the others", doesn't it?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s