>Kehadiran semula Linda ke Akademi dirancang?

>Tiba-tiba sahaja saya menerima emel dari seorang rakan pasal AF. Memang emel tidak boleh menjadi bahan bukti dalam penulisan tapi yang menarik perhatian saya adakah perkara yang disebutkan oleh emel ini benar. Sekiranya benar, agak memalukan la juga. Program segah AF seolah-olah satu konspirasi.

Penyingkiran Mas pada konsert ke-9 yang lalu mengundang pelbagai reaksi. Ada yang suka dan ada yang tidak suka. Biasala, tak semua orang mampu kita puaskan tetapi emel ini membuatkan saya mencari-cari jawapan.
Al Kisah Akademi Fantasia
 
Untuk pengetahuan penonton-penonton AKADEMI FANTASIA 2.

Untuk makluman semua ketahui lah bahawa cerita sebenar disebalik pengeluaran Mas dari Akademi tersebut.
 
I have a cousin who is working at Astro and he is in charge the SMS vote.As everybody knows that Mas is the last person out from the Academy last Saturday. But no one knows that actually Mas is not the one to be out on that Saturday and Bob is the one who suppose to leave the Academy. Reason they want Mas to be out because they want Linda to joint back the Academy and the votes are all bullshit.
 
Saya telah di fahamkan bahawa Linda adalah orang yang active didalam politik dan pengaruhnya di Ranau sangat tinggi. Pihak Astro telah difahamkan supaya mengambil Linda kembali memasuki Akademi dan pihak Astro tiada pilihan lain selain mengeluarkan Mas sebagai galang ganti.
 
If they really want 6 students to perform in the last concert, why not they just take Mas since Mas is the last person who was eliminated from the Academy. I’m  not Mas fan but I think this way is not a proper way to do things and it is unfair to her.
 
Saya berpendapat bahawa next AF 3, janganlah menggunakan perkhidmatan SMS lagi atau itu hanya sekadar untuk  mengaut keuntungan. Sebaik-baiknya gunalah perkhidmatan Juri Professional.

Apabila my cousin menceritakan hal ini kepada saya, saya sudah merasa tawar hati untuk menonton AF2 lagi memandangkan AF2 juga ada politiknya.
 
PERMAINAN YG SANGAT KOTOR.JANGAN TERKEZUT JIKA LINDA YG JADI JUARA AF2.

Anda hanya perlu menilai. Terpulang pada anda.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s